Link Building – Film Unit

link building

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright resides with the original holder, no reproduction without permission.

Before the opening of Pebble Mill it became clear that additional space was needed for the Film Unit, and particularly for film cutting rooms and review theatre. It was decided to build a link building between the Outside Broadcast base and the main building. It wasn’t a very aesthetic building, but a very functional and cost effective one.

This sketch dates from May 1969, and was drawn by D.R. Kinally, Head of Engineering, Television Projects. The proposed layout was designed to ensure that six film cutting rooms had good access to light, which shows surprising consideration to editors’ working conditions, and of course allowed them to grow the occasional plant on the windowsill!

I don’t remember the layout of Film Unit being as shown in the sketch, so perhaps it was altered later on.

 

 

Stay Informed

Choose the way you would like to be notified for latest posts.

Bookmark & Share

Share this with your friends.

No Comments yet

Be the first to write a comment

Leave a Comment